Bezglutenowe muffiny z amarantusem i śliwką

Muffiny z amarantusem i sliwka (zmodyfikowany przepis z bloga bezglutenowa Wera)

Składniki:
6 łyżek mąki (ja mam Bezglutenu koncentrat maki)
2 jajka
2 lyzki maki ziemniaczanej
pol lyzeczki cynamonu
pol lyzeczki przyprawy do piernika
pol lyzeczki sody
pol lyzeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
3 lyzki oleju ryzowego
3 lyzki kakao
2 lyzki cukru
2 lyzki powidel sliwkowych
pol czekolady (ja mialam mleczna)
3 lyzki poppingu z amarantusa
sliwki

W garnku rozpuscic czekolade w oleju do cieplej dodac mleko i kakao cukier cynamon przyprawe do piernika Wymieszac ostudzic dodac powidla
Wszystkie suche skladniki wymieszac wlac mokre i zmiksowac dodac jajka i miksowac Do foremek na mufinki wlewac po ok lyzce ciasta na sam czubek dac kawalek sliwki Piec do suchego patyczka w 200 st (ok 10-15 min)
Mi wyszlo 16 babeczek

20150412-153945.jpg

20150412-153957.jpg

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.